מהי מודעת אבל? היכן היא מתפרסמת? מי מנסח אותה? מי תולה אותה? כמה היא עולה? וכיצד ניתן להכין מודעת אבל בעצמכם ללא תשלום

לאחר שסיימתם לארגן ולתאם את כל סידורי הלוויה, וידוע לכם מתי ואיפה היא תיערך, יש לפרסם הודעה לציבור. מטרת ההודעה היא ליידע את כל בני המשפחה, החברים ומהמכרים של המת – שעדיין לא יודעים דבר אודות מותו ויהיה להם חשוב לקחת חלק בדרכו האחרונה של המת.

חשוב להבין ששעת הלוויה שנקבעה על ידי חברה קדישא או כל מקום קבורה אחר – היא מדויקת, לכן כדאי לציין במודעת האבל שעה מוקדמת יותר מהשעה שנקבעה כשעת הקבורה.

מודעת אבל נועדה בכדי למנוע מצב בו האבלים צריכים לשבת שעות ליד הטלפון ולבשר את הבשורה המרה אינספור פעמים.

נהוג לתלות את מודעת האבל ברחוב בו התגורר האדם שמת וישנם אנשים המועניינים גם לפרסם מודעות אבל בעיתונות או על גבי לוחות מודעות (הדבר איננו חובה).

למודעות האבל המתפרסמות לאחר מותו של אדם מבנה ונוסח שבלוניים, ומעטים בוחרים לחרוג מאותו מבנה.

צורתה של מודעת האבל מלבנית, ורוחבה גדול מגובהה. במודעות אבל המפורסמות על ידי צה"ל קיים שוני קל בכך שגובה המודעה גדול מרוחבה.

מודעת אבל מתפרסמת לרוב  על ידי בני המשפחה הקרובה של המת טרם קיום הלוויה וגם בכדי להודיע על מועד אזכרתו של המנוח. לעיתים חבריו ומכריו השונים של המת מפרסמים מודעת אבל לזכרו, בכדי לכבד את בני משפחתו (הדבר נפוץ בעיקר במקומות עבודה או במידה והאיש היה ידוע או בעל תפקיד חשוב).

מה חשוב לציין (ובאיזה סדר) כאשר מנסחים מודעת האבל?

1. שורת פתיחה למודעה (לדוגמה: בצער רב אנו מודיעים על מותו/פטירתו של יקירנו…). ניתן לציין גם האם נפטר בשיבה טובה או מת בטרם עת.

2. תיאור המת (אב, בעל, חבר ועוד).

3. ציון שמו המלא של המת.

4. שמות הוריו של המת.

5. מועד, מיקום ושעת הלוויה.

6. ציון התאריכים בהם יושבים שבעה וכתבות מדויקת של המקום בו מתקיימת השבעה.

7. חתימת בני המשפחה (או שמם של החברים, מקום עבודה או כל חתימה אחרת במידה ומדובר במודעה שלא מתפרסמת מטעם המשפחה).

מודעת אבל לדוגמה:

כיצד מפרסמים מודעת אבל בעיתון וכמה זה יעלה לכם?

העיתונים בהם ניתן לפרסם בעיתונים הם: ידיעות אחרונות, מעריב, הארץ, גלובס, Jerusalem post וסטי (רוסית).

ברוב מערכות העיתונים בארץ ניתן לעדכן מודעות אבל עד לשעה 23:00 בלילה, במידה ולא הספקתם לעדכן אותם עד לשעה זו המודעה לא תכנס לעיתון שיוצא למחרת, כך שאם הלוויה מתקיימת למחרת קחו בחשבון שאנשים לא יזכו לראות את המודעה. יחד עם זאת, גם אם המודעה תתפרסם יום לאחר הטקס, אנשים עדיין יוכלו לדעת בזכות המודעה היכן אתם יושבים שבעה ומהו תאריך מותו של האדם.

מחיר מודעות האבל בעיתונים משתנה בין עיתון לעיתון וישנם פרמטרים נוספים העלולים לגרום לשוני רב בין המחירים כגון: גודל המודעה, מספר המילים המופיעות בה, וכמו כן בכמות המודעות המתפרסמות בו באותו היום. מודעות המתפרסמות בימי חול לרוב זולות יותר ממודעות המתפרסמות בעיתון סוף השבוע. מחיר מודעה יכול להתחיל בכ-2000 שקלים ויכול להגיע גם ל-14,000 שקלים.

מבחינת העיתונים השונים  – הארץ נחשב לעיתון בו מודעת אבל היא היקרה ביותר, ידיעות אחרונות לעיתון בו מודעתכם תזכה לחשיפה הגדולה ביותר ועיתון מעריב נחשב לזול מבין השלושה.

כיצד תכינו מודעת אבל בעצמכם ללא תשלום?

ניתן להדפיס את הנוסח המקובל של מודעת האבל גם באמצעות המחשב ולהדפיס את המודעה באמצעות המדפסת הביתית שלכם. את המודעות תוכלו לתת לחברים ובני משפחה לתלות עבורכם במקומות הרצויים.

חשבו כמה מודעות אתם צריכים, לרוב לא מדובר ביותר מ-20 מודעות, כאשר את חלקן תתלו בסביבות הבית ורחוב המגורים/ או הרחוב בו מתקיימת השבעה. את יתר המודעות ניתן לתלות במקומות בהם נהג האדם לשהות (מקום עבודה, לימודים, ועוד).


איך מכינים מודעת אבל באמצעות בית דפוס?

ניתן לפנות לאחד מבתי העסק בעיר מגוריכם העוסק בהכנת מודעות אבל. המקום יעצב עבורכם את המודעה, ידפיס אותה וגם יתלה אותה במידת הצורך.
עם פנייתכם לעסק תוכלו לבחור מתוך מאגר נוסחים קבוע של מודעות אבל וכמובן תוכלו גם להציע נוסח משלכם.
המחיר נקבע לרוב על פי לפי גודל הדף המבוקש, מספר המודעות הרצוי ואזור החלוקה. מה שבטוח – מדובר במחיר סמלי (שיכולה לעלות לכם כ-300 שקלים ואף פחות מכך, תלוי בפרמטרים השונים).

כתבות נוספות

 

0 תגובות

אתה יכול להיות הראשון להגיב לכתבה.

דעתך חשובה - הגב לכתבה