מה זה דמיון מודרך? כיצד זה יכול לעזור לכם במצבים שונים בחיים? מה ההבדל בין דמיון מודרך לבין היפנוזה ועוד

דמיון מודרך היא שיטה להתמודדות עם מצבים נפשיים שונים, התופסת בשנים האחרונות מקום של כבוד, בין אינספור שיטות הטיפול השונות. השיטה מבוססת על שימוש בדמיון בכדי להשפיע על המצב הנפשי של האדם, במסגרתה מעלים מחשבות לא מודעות באופן אסוציאטיבי ומתרגלים את הדרך בה נוכל לשלוט במוח כמו גם על התפקודים הגופניים.

השיטה משלבת בתוכה טכניקות שונות של הירגעות והרפיה, כוללות החזיה (ויזואליזציה) של פרטי עצמים וגם דימוי של שימוש בחושים אחרים. בשיטה משתמשים בעיקר בטיפולים פסיכולוגיים קצרים, פרטניים או קבוצתיים.

משך כל טיפול הוא הוא בין חצי שעה לשעה, נהוג לערוך בין 8-12 מפגשים אחת לשבוע ומטרת המפגשים לטפל במצבים כרוניים שונים, כגון: דחק, לחץ, חרדה ועוד.
הפעילות עצמה נערכת על ידי מדריך המסייע למודרך לחוות את החוויה במלואה ועוזר לו להתמקד בדברים שעליהם ברצונו לעבוד ומונע כניסה למצבים לא רצויים.

המאמינים בשיטה טוענים כי אנשים שמצליחים ללמוד את מיומנות השליטה במחשבה – מסוגלים לשלוט בכוחות עצמם בחוויהולכן ואינם זקוקים למדריך.

במסרת טיפול מסודר לרוב המטופל ידמיין עצמו כבריא, חזק וחופשי מהבעיה ממנה הוא סובל (בריאותית או פסיכולוגית). בכדי ליצור מצב בו ההשפעה של הטיפול תהיה חזקה ואפקטיבית, המדריך יערב את מירב החושים בתהליך, וינחה את המטופל לדמות מראות בצבעים עזים, לשמוע קולות, להרגיש את תחושות הגוף ולחוות את הרגשות הקיימים באדם בדרך החזקה, העזה והברורה ככל הניתן.

כל טיפול מתחיל לרוב בתרגילי הרגעה והרפייה, ולאחר שלב זה מגיע שלב של התנועה אל עבר החוויה שתצליח לסייע לכם להתנתק מן המציאות ולחדור אל עולמו הפנימי של המטופל. שלב זה של הטיפול יכול לכלול מסרים שמעביר למטופל המטפל, גירוי הדמיון של המטופל או שחרור רגשות. בסיום הטיפול מתבצע לעיתים חיבור בין עולם הדימיון לעולם המציאות, בסיומו של חיבור זה החזרה אל המציאות מושלמת באמצעות הרפיה.

קיימות שיטות שונות המלמדות ועוסקות בדמיון מודרך, כגון שיטת סילבה, שיטת קיי וניתוב לשוני פיזיולוגי (NLP). ההבדל הבולט העיקרי בין שיטת הטיפול של הדמיון המודרך לבין זו של ההיפנוזה – היא שבהיפנוזה תהליך הדמיון המודרך מתבצע לאחר שהמטופל המהופנט נכנס למצב של טראנס היפנוטי (Somnuambulism). במצב זה של טראנס היפנוטי, נחלשת התנגדות האפשרית של המטופל לחוויות שהוא עובר במסגרת הטיפול ולכן מבחינות מסוימות האפקט הטיפולי גם חזק יותר.

בסרטון שלפניכם מסבירה שיר-לי שני, טפלת בכירה מוסמכת ב-NLP (וגם מומחית לאובדן, חרדת במה, ואימון לחיים), כיצד הדמיון יכול לעזור גם לכם להתמודד עם אובדן של אדם היקר לכם ומספרת גם על החוויה הפרטית שלה, לאחר התאבדותה של אמה.

לכתבות נוספות בנושא התמודדות ותמיכה – לחצו כאן 

לאינדקס מרכזי וקווי תמיכה – לחצו כאן

כתבות נוספות

 

0 תגובות

אתה יכול להיות הראשון להגיב לכתבה.

דעתך חשובה - הגב לכתבה