כיום קיימות בישראל אפשרויות קבורה שונות, מהן תצטרכו לבחור את הקבורה המועדפת עליכם או על יקיריכם. בואו להכיר את האופציות השונות

בחלק גדול מבתי הקבורה בישראל, אלו הנמצאים תחת ניהולם של חברות הקדישא, מונהגת כיום שיטת קבורה שמטרתה לחסוך בשטח. במקרים מסוימים יציגו בפניכם אפשרויות קבורה שונות, מהן תצטרכו לבחור את הקבורה המועדפת עליכם או על יקיריכם. במקרים מסוימים לא תהיה לכם אפשרות בחירה.

 שיטות הקבורה הנהוגות כיום בישראל

קבורת שדה – מדובר בשיטת הקבורה המוכרת ביותר שהייתה גם הנפוצה ביותר עד השנים האחרונות. בקבורה זו מקבל המת חלקת קבר פרטית.

קבורה בקומות – על פניו נראית קבורה בקומות כקבורת שדה רגילה באדמה, בכך שהיא מאופיינת בחלקות קבורה אישיות שמעליהן מונחת המצבה. השוני היחיד הקיים בשני סוגי הקבורה הוא בכך שבקבורת קומות , בניגוד לקבורת שדה, לא מדובר בקבורה תחת כיפת השמיים, אלא במספר מסוים של מפלסים הנתמכים בעמודים, שרק העליון שבהם מצוי באוויר הפתוח.

קבורה בכוכים – קבורה בכוכים הינה קבורה בה הנפטרים קבורים זה מעל זה, כשביניהם מפרידה רק האדמה. בשל צורת קבורה זו לא ניתן לנוע בבית הקברות בין מצבות נפרדות וחזיתות הקברים יוצרות יחד מעין קיר זיכרון המרוצף בכל המצבות. לקבורה זו יתרונות רבים: החל מניצול מינימלי של מקום, מיקומה נוח בכניסה לבית הקברות וגם העלות נמוכה יותר מדרכי קבורה אחרות.

קבורה זוגית – שיטת קבורה הנועדה לרוב עבור בני זוג או בני משפחה המעוניינים להיקבר יחדיו.
בקבורה הזוגית הקבר נחפר לעומק גדול  יותר מקבורה רגילה (2 מ' במקום 1.2 מ') וניתן לשכן בקבר שני מתים יחדיו, אשר מופרדים באמצעות בבלוקים ואדמה. על גבי הקבר מונחת מצבה אחת משותפת. צורת קבורה זו הופכת אט אט להיות מקובלת מאוד. במידה ואחד מבני הזוג עדיין בחיים יכול היה עד היום בן הזוג החי לרכוש לעצמו חלקת קבר סמוכה בתשלום. בזכות קבורה זו ניתן לצמצם את ההוצאה ולפשט את התהליך.

למדריך למשפחת הנפטר – לחצו כאן

כתבות נוספות

 

16 תגובות

  1. עדי גולן הגיב:

    האם עובדי בתי העלמין חייבים לעבור הכשרה מקצועית מטעם משרד הדתות על מנת לקבור בצורת קבר מכפלה או כל צורת קבורה רוויה

דעתך חשובה - הגב לכתבה